Webmaster blogum açıldı

Webmaster blogu
Webmaster blogu

Merhaba arkadaşlar öncelikle cümleten Selamün Aleyküm her hafta düzenli olarak webmasterla ilgili makale gireceğim bloguma hoşgeldiniz. 5 yıllık webmaster tecrübelerimi ince eleyip sık dokuyarak özenle makaleleri hazırlayacağım. Boş zamanlarımda makale yazmayı kitap okumayı spor yapmayı seven bir webmastırım. Bu blogta kesinlikle kopyala yapıştır makaleler olmayacak tamamen özgün makaleler olacak keyifle okucağınıza garanti veriyorum . Yazılarımı okurken yorum yapmayı unutmayın benim için yorumlarınız değerli . Blogda gördüğünüz eksikleri bildirirseniz düzeltebilirim. Blogumu beğenirseniz arkadaşlarınızla paylaşın onlarda bu değerli bilgilerden faydalansın. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşçakalın.

Yorumlar

Solar şarj bank dedi ki…
Yıllar önce birçok Avrupa ülkesine uygulanmaya başlayan güneş enerjisi ile cep telefonlarını şarj eden oturma banklarından esinlenen Türk Mühendis Ali Özdemir, bu uygulamayı daha da geliştirerek dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan akıllı oturma banklarını üretmeye başladı.

Avrupa ülkelerinde uygulanan mevcut sistem içerisinde; oturma bankında dinlenirken güneş enerjisi ile cep telefonlarını şarj edebilme özelliği bulunmaktayken, Ali Özdemir tarafından geliştirilen akıllı oturma bankında bunun dışında da başka birçok özellik bulunuyor.

Doğal yaşamı koruyarak ve elektrik tüketimini azaltarak, mobil cihazların şarj ömrünün kısa olması dolayısıyla cep telefonların şarjının kısa sürede bitmesi problemini ortadan kaldıran bu akıllı oturma bankları, aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın akülü araçlarının da imdadına yetişiyor. Akıllı oturma bankında bulunan güneş panelleri tarafından aküye depolanan enerji, cep telefonu şarj ihtiyacını giderirken aynı zamanda akülü tekerlekli sandalyelerin de şarjını yapabiliyor.

Akıllı bankların diğer özelliklerinden bir tanesi de hot-spot wifi internet hizmeti vermesi. Oturma bankında dinlenen insanlar, cep telefonlarını şarj ederken aynı zamanda ücretsiz internet hizmetinden de faydalanabiliyorlar. İnternet hizmetinden faydalanmak için yapılması gereken tek şey; cep telefonlarının ayarlar kısmında bulunan wireless özelliğindeki "akıllı oturma bankı" seçeneğini seçmek ve ardından cep telefonunlarına gelen şifreyi girmek.

Bunun dışında, akıllı oturma bankları küçük bir sağlık hizmeti de veriyor. Parkta, bahçede ve sahilde yürüyüş veya koşu yaptıktan sonra bu banklara oturduğunuzda tansiyon ve nabzınızı ölçebiliyorsunuz. Oturma bankına yerleştirilen dijital ölçüm cihazına başparmağınızı 10 saniye basılı tutmanız, bu hizmeti almanız için yeterli.

En önemli özelliklerinden bir tanesi ise, belediyelerin aydınlatma sorununa çözüm getiriyor. Akıllı oturma bankında bulunan gece sensorları sayesinde, hava karardıktan sonra bulunduğu yeri kolaylıkla aydınlatıyor ve bununla da kalmayıp; hava sıcaklığı, saat ve tarih bilgisi de veriyor.

Bu hizmetlerin hepsini yenilenebilir enerji kaynağı olan Güneş enerjisi ile sağlayan akıllı oturma banklarını, çok yakında birçok meydan, park, bahçe, sahil, üniversite gibi yerlerde görmeye başlayacağız. Şimdiden yurtdışından sipariş bağlantılar yaptıklarını söyleyen Ali Özdemir, elektronik ve mekanik olarak tamamen yerli olan bu akıllı oturma banklarının, milli ekonomimize büyük katma değer kazandıracağını vurguluyor.
www.akillisarjbank.com
www.solarsarjbank.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

C++ Dilinde Basit Bankamatik Otomasyonu | Proje Ödevim

Makale özgünlük kontrolü nasıl yapılır ?

Freebitco.in ile Bedava Bitcoin Kazanmak Katlamak ve Paraya Çevirmek